Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Móresre tanítják a nők után füttyögő melósokat Franciaországban

2018.03.06. 11:33

Helyszíni bírságként 90 eurót kell fizetniük azoknak, akik obszcén szavakkal és gesztusokkal, valamint füttyögéssel zaklatják a nőket az utcákon, jelentette be a francia kormány szóvivője, Benjamin Griveaux.

A Weinstein-ügy nyomán megszólaló egykori áldozatok tanúvallomásai nyomán készülő parlamenti jelentés 90-től 750 euróig terjedő pénzbírság bevezetését javasolja minden, a nyilvánosság előtt zajló szexista vagy szexuális jellegű kijelentés, magaviselet vagy nyomásgyakorlás büntetésére. A jelentés szerint a szexista vétség elkövetését a helyszínen az augusztusban a közbiztonság növelésére létrehozott új rendőrségi szerv rendőrei állapítják majd meg.

Griveaux elismerte, tudatában van annak, milyen nehéz megállapítani a tettenérést szóbeli inzultálás esetén, de szerinte "ez még mindig jobb, mint a semmi". Egy hasonló terv már csődöt mondott Belgiumban és Portugáliában, de Griveaux szerint "az elvetélt kísérletekből is tanulni lehet".