Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

54 levágott kézfejet találtak egy orosz szigeten

2018.03.10. 21:47

Az orosz rendőrség nyomozást indított, miután egy levágott kézfejet találtak az Amur folyó partján a szibériai Kavaroszknál, nagyjából harminc kilométerre a kínai határtól. A Siberian Times azt írja, a nyomozók először csak egy kézről tudtak, de a nyomozás során előkerült egy zsák egy amuri szigetről,

amiből 54 levágott kézfej került elő – összesen 27 párra való.

A nyomozóknak még fogalmuk sincs, hogy a kezek kihez tartozhattak, illetve hogy miért hagyták őket hátra a szigeten. A nyomozás részeként minden kézfejről megpróbálnak ujjlenyomatot venni. Egyes kézfejeken kötések is voltak, illetve a zsákból előkerült néhány, kórházi cipőtároláshoz használt műanyag zacskó is.

Hogy valójában mi történhetett, arról csak spekulálni lehet. Bár a helyiek nem vettek észre semmi gyanúsat, egyesek úgy tartják, hogy a kezek egy maffialeszámolás maradványai lehetnek, ahol a tolvajokat csonkítással büntették. A helyi média szerint elképzelhető, hogy orvosi amputációk maradványaira bukkantak. Mások úgy vélik, hogy felelőtlen orvostanhallgatók szabadulhattak meg így a fölöslegessé vált szemléltető eszközöktől.

A hatóságok nem tájékoztattak a nyomozás állásáról. Csak annyit mondtak, hogy

a talált biológiai objektumok (kezek) nem bűncselekményből származnak, de a törvény által jóvá nem hagyott módon szabadultak meg tőlük.

(Siberian Times | Time)