Károly, Karola
-2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

54 levágott kézfejet találtak egy orosz szigeten

2018.03.10. 21:47

Az orosz rendőrség nyomozást indított, miután egy levágott kézfejet találtak az Amur folyó partján a szibériai Kavaroszknál, nagyjából harminc kilométerre a kínai határtól. A Siberian Times azt írja, a nyomozók először csak egy kézről tudtak, de a nyomozás során előkerült egy zsák egy amuri szigetről,

amiből 54 levágott kézfej került elő – összesen 27 párra való.

A nyomozóknak még fogalmuk sincs, hogy a kezek kihez tartozhattak, illetve hogy miért hagyták őket hátra a szigeten. A nyomozás részeként minden kézfejről megpróbálnak ujjlenyomatot venni. Egyes kézfejeken kötések is voltak, illetve a zsákból előkerült néhány, kórházi cipőtároláshoz használt műanyag zacskó is.

Hogy valójában mi történhetett, arról csak spekulálni lehet. Bár a helyiek nem vettek észre semmi gyanúsat, egyesek úgy tartják, hogy a kezek egy maffialeszámolás maradványai lehetnek, ahol a tolvajokat csonkítással büntették. A helyi média szerint elképzelhető, hogy orvosi amputációk maradványaira bukkantak. Mások úgy vélik, hogy felelőtlen orvostanhallgatók szabadulhattak meg így a fölöslegessé vált szemléltető eszközöktől.

A hatóságok nem tájékoztattak a nyomozás állásáról. Csak annyit mondtak, hogy

a talált biológiai objektumok (kezek) nem bűncselekményből származnak, de a törvény által jóvá nem hagyott módon szabadultak meg tőlük.

(Siberian Times | Time)