Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Apja élettársának kocsijában találták meg az eltűnt spanyol kisfiú holttestét

2018.03.12. 23:10

Egész Spanyolországot bejárta a hír, amikor közel két hete a 8 éves Gabriel Cruz minden előjel nélkül eltűnt. 
A kisfiút február 27-én látták utoljára, amikor nagymamája Las Hortichuelas-i otthonából elindult az egyik szomszédhoz játszani, de oda nem érkezett meg. 

A hatóságoknak akkor lett gyanús volt a gyermek apjának jelenlegi élettársa, a 35 éves Ana Julia Quezada, amikor a gyermek apja a nő jelenlétében megtalálta a fiú pólóját tíz kilométerre az eltűnés helyszínétől. Onnantól kezdve fokozottan figyelték a Quezadát, akire végül vasárnap csaptak le, amikor a Rodalquilar településen található családi birtokról próbálta a kisfiú holttestét elszállítani. A nő a rajtaütésnél azt kiabálta, hogy nem ő ölte meg a gyermeket, és a holttest már az autóban volt, amikor reggel a kocsit felszedte. 

A hatóságokat nem nagyon hatotta meg a védekezés, és előzetes letartóztatásba is helyezték a nőt, akinek  most elővették újra egy korábbi ügyét, amikor a felügyeletére bízott négy éves gyermek kiesett az ablakon és meghalt. Az 1996-os ügyet azzal zárták le, hogy baleset történt, de mivel fennáll annak a lehetősége, hogy ott is gyilkosság történt, a rendőrség újra megnyitja az aktákat. 

Helyi sajtóértesülések szerint a mai nap elkészült a boncolási jegyzőkönyv, amiben az áll, hogy még az eltűnése napján megfojtották a kisfiút. A hatóságok a nyomozás kezdeti szakaszára való tekintettel nem adnak ki semmilyen információt a gyilkosságra vonatkozóan, és kérték az embereket, hogy ne zavarják a rendőrség munkáját. 

(via BBC)