Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tengerbe zuhant egy helikopter New Yorknál, az összes utas meghalt

063 930653802
2018.03.12. 05:36

Öt ember halt meg egy helikopter-balesetben magyar idő szerint hétfőre virradóra a New York-i East River tengerszorosban.  - közölte az amerikai nagyváros polgármesteri hivatalának szóvivője.  A baleset egyébként a New York-i polgármesteri rezidencia, Gracie Mansion közelében történt.

Egyedül a pilótának sikerült kiszabadulnia a süllyedő jármű csapdájából, és a felszínre evickélnie.

A pilótát egy vontatóhajó mentette ki az alig 4 fokos vízből.

Az első vizsgálatok szerint az Eurocopter AS350 típusú gépet fotósok vették bérbe. A helikopter szemtanúk szerint úgy csapódott a vízbe, mintha a pilóta elrontott volna egy kényszerleszállást. Felborult, rotorjai a vizet kavarták, majd a gyorsan elnehezülő test a mélybe süllyedt. A búvároknak 15 méter mélyen kellett felnyitniuk a törzset, és kiemelni az utasokat. Hárman még éltek, amikor felszínre hozták őket, de kórházban sem tudták megmenteni az életüket.

(BBC)