Ágnes
-5 °C
2 °C

Újabb késes támadás volt Bécsben

2018.03.12. 05:18

Késsel támadt egy 26 éves osztrák állampolgár hétfőre virradóra az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál őrszolgálatban lévő egyik osztrák katonára, aki az elkövetőt agyonlőtte - közölte Harald Sörös a helyi rendőrség szóvivője.

A késelő minden előzetes figyelmeztetés nélkül rontott neki a katonának, aki először paprikasprével próbálkozott elhárítani a támadást, majd rövid dulakodás után három lövést adott le Glock 17-es oldalfegyveréből. Az elkövető a helyszínen életét vesztette, a környéket a rendőrség lezárta.

A katona felkarján szerzett vágott sebet, őt sokkos állapotban kórházba szállították.

Michael Bauer, az osztrák védelmi tárca szóvivője az incidensről elmondta: a megtámadott katona az előírásoknak megfelelően először az enyhébb eszközt - a paprikasprét - vette igénybe, s csak miután ez hatástalannak bizonyult, vette elő szolgálati fegyverét.

A dolgok jelenlegi állása szerint mindenben helyesen cselekedett

- hangsúlyozta Bauer.

A minisztériumi illetékes szerint a külföldi diplomáciai létesítmények védelmére általában egy hivatásos katonát helyeznek őrszolgálatba az épület elé, egy másikat pedig az épületen belülre, ahol ez nem lehetséges, ott a második katona a legközelebbi rendőrőrsről látja el feladatát.

Néhány nappal ezelőtt egy 23 éves afgán férfi négy embert szúrt meg késsel Bécs Leopoldstadt (Lipótváros) nevű városrészében. Előbb egy háromtagú osztrák családra támadt rá, majd egy honfitársát késelte meg. A támadót a rendőrség elfogta. A férfi beismerte tettét. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!