Egy török szektavezér azt állítja, ők robbantották fel a Challenger űrrepülőgépet

2018.03.13. 14:08

A Challenger-katasztrófa 1986-ban történt és ez volt az első amerikai űrkatasztrófa, ami repülés közben következett be. A fedélzetén tartózkodó hét űrhajós meghalt, azonban senki sem tekintette a tragédiát terrorcselekménynek. A török Naqshbandi szekta vezetője azonban most egy videóban azt állítja, hogy miattuk robbant fel az űrrepülőgép.

Épp a Hatme [egy rituálé] közepén voltunk, amikor a Challengert elindították. Nem volt tévé a szobában. Ahmet bácsi [a szekta egyik tagja] elkezdett hangosan beszélni arról, hogy miért nem robbant még fél. Mehmet Emin bácsi erre azt mondta, "nyugalom, meglazítottuk a csavarokat, hamarosan lezuhan". Az űrhajó ekkor lezuhant. Másnap értesültünk is az eseményről a tévében

- mondta Ahmet Yasin Bursevi a videóban.

A szektavezér állításait nyilván érdemes erős fenntartásokkal kezelni és nem csak azért, mert 30 évvel a katasztrófa után jutott eszébe, hogy hát ők megbuheráltak egy amerikai űrrepülőgépet. A hivatalos vizsgálatok szerint ugyanis a balesethez a jobb oldali gyorsítórakéta egyik elégtelen tömítése vezetett. Az elégtelen tömítést pedig a tömítőgyűrű hibás alkalmazása okozta, mert az a hideg miatt veszített rugalmasságából, így nem tudta megfelelő mértékben ellátni feladatát. 

Nem tudni, hogy miért és miért most jött elő ezzel török szektavezér.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport