Árpád
-2 °C
4 °C

15 ember, köztük 5 kisgyerek fulladt a tengerbe

2018.03.17. 11:43 Módosítva: 2018-03-17 15:27:26

Legkevesebb 15 ember, köztük 5 kisgyerek fulladt meg az Égei-tengerben, miközben megpróbáltak átkelni a török partokról Görögországba szombatra virradóra - közölte az MTI a görög kikötői rendőrség tájékoztatása alapján. 

A hajón 21-en lehettek, és még nem sikerült az összes utast megtalálni. Hárman biztosan túlélték a balesetet, ők úszva érték el Agatoniszi szigetét.

Az Európai Unió és Törökország között két évvel ezelőtt született megállapodás értelmében Ankara minden illegálisan Európába érkező embert visszafogad, az Európai Unió pedig minden visszaküldött, illegálisan próbálkozó szíriai állampolgár helyett befogad egy Törökországban élő szíriai menekültet. A megállapodás, valamint a nyugat-balkáni országok határainak lezárása 2016 elején nagy mértékben visszavetette a menedékkérők beáramlását Görögország felől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?