Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Egy mérnök két nappal a katasztrófa előtt figyelmeztetett a miami híd hibáira

GettyImages-932883666
2018.03.17. 17:52 Módosítva: 2018.03.18. 01:21

Két nappal a Miamiban hat ember halálával végződő gyalogoshíd-katasztrófa előtt egy mérnök figyelmeztetni próbálta az építési hatóságokat a veszélyre. 

A mérnök repedéseket fedezett fel a szerkezetben, és erről megpróbálta értesíteni az építési hatóságot, ám az illetékes szakember nem volt az irodájában.

A mérnök ezért rábeszélt az illetékes üzenetrögzítőjére és röviden tájékoztatta a gyalogos felüljáró északi részén talált szerkezeti hibákról. Az üzenetben maga a mérnök is azt mondta ugyanakkor, hogy ezek biztonsági szempontból nem jelentenek veszélyt. 

GettyImages-932498266
Fotó: Joe Raedle / Getty Images Hungary

A rögzítőn hagyott üzenetet végül csak a felüljáró összeomlása után hallgatták meg, írja a Miami Herald. A hatóságok most azt is vizsgálják, hogy ezek a törések szerepet játszhattak-e a híd összeomlásában.

Kiderült az is, hogy néhány órával a híd leomlása előtt a közeli egyetem éppen a híddal kapcsolatos problémák miatt egyeztetett a közlekedési minisztérium képviselővel és szakértőkkel. A megbeszélésen épp az volt a téma, hogy egy repedés biztonsági kockázatot jelent-e. A szakértők azt mondták, a szerkezeti hiba nem jelent veszélyt.

A Miami nyugati részén, Sweetwater városrészben lévő gyalogoshíd március 15-én omlott össze pár nappal a helyére emelése után. A hidat később akarták átadni, de végül azért nyitották meg, hogy a Florida International University (FIU) diákjai biztonságban tudjanak átkelni egy forgalmas út felett a másik városrészbe. Több ember tartózkodott a hídon, mikor az leszakadt, alatta is haladtak autók, amiket maga alá temetett. Hat ember halt meg.  

(Borítókép: Joe Raedle/Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport