Felrobbantotta magát a texasi robbantó

2018.03.21. 10:53

Meghalt a texasi robbantássorozat elkövetője, írja a BBC. A férfit megtalálták a hatóságok, a halálát egy bomba idő előtti detonációja okozta egy nem részletezett rendőri akció keretében.

Texasban kedden folytatódott a három hete tartó, hat robbantásból álló merényletsorozat, mikor a San Antonióhoz közeli Schertz városkában egy csomagban elhelyezett bomba robbant a helyi postahivatal mellett, kedden délután pedig az austini nemzetközi repülőtérhez közel találtak gyanús csomagot, az azonban nem robbant fel, írta az MTI.

A robbantássorozat hátterét a texasi fővárosban és környékén jelenleg mintegy 500 nyomozó - köztük a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) mintegy száz szakembere - próbálja felderíteni. Bár a hatóságok magas, hat számjegyű jutalmat tűztek ki annak, aki valamiféle információval tud szolgálni, a nyomozás sajtójelentések szerint egy helyben topog. A nyomozók feltételezése szerint a robbantások összefügghetnek egymással. Az első három esetben a robbanószert tartalmazó csomagot lakóházak ajtajánál helyezték el, az áldozatok afroamerikaiak voltak, ezért felmerült a gyanú, hogy a merényleteknek rasszista indítékuk lehet. Ezt a gyanút a későbbi merényletek nem erősítették meg, elemzők legújabb feltevései szerint "belföldi terrorizmusról" lehet szó. Donald Trump elnök kedden - a szaúd-arábiai koronaherceggel tartott megbeszélése előtt - a Fehér Házban újságírói kérdésre válaszolva "beteg embernek" nevezte az elkövetőt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport