Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félszáz gyerek kapott mérgezést Moszkva környékén

2018.03.21. 19:55

Legalább öt iskolás gyereket kórházban ápolnak, miután szerdára virradóra kén-hidrogén gáz keletkezett a Moszkvához közeli Volokalamszk melletti Jadrovo szemétlerakóban. A történtek miatt mintegy nyolcszázan spontán tüntetést rendeztek a kórháznál.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított az ügyben.

Dmitrij Markov, Moszkva megye egészségügyi minisztere közölte, hogy a szemétlerakó felől érkező bűz miatt 57 iskolás gyerek fordult orvoshoz. Andrej Vorobjov, a megye kormányzója nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a gyerekeket a városból a jövő héten táborokba telepítsék ki.

Míg a fogyasztóvédelmi hatóság (Roszpotrebnadzor) mérései szerint egyénként a levegő szennyezettsége nem magas a városban, az Interfax hírügynökség szerint nyolc volokalamszki lakos múlt pénteken keresetet nyújtott be a bíróságon, hogy számolják fel a szeméttelepet.  Volokalamszk lakói március eleje óta tiltakoznak a szemétlerakó bűze ellen, ahol a megyei hatóságok rendkívüli állapotot hirdettek ki, hogy megkezdhessék annak rekultiválását.