Migráns disznók ellen építenek határkerítést a dánok

2018.03.22. 13:59
Hetven kilométer hosszú kerítést épít a német határra Dánia, hogy távol tartsa az afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznókat.

Dániában még nem jelent a sertéspestis, de a kór terjedése Közép-Európában komoly aggodalmakat kelt az országban. A kerítés felhúzását a dán jobboldal támogatta. A félelmek szerint egy dániai járvány esetén veszélybe kerülne a nagy volumenű dán sertésexport.

Az afrikai sertéspestis már Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Észtországban, Lettországban, valamint Litvániában is felütötte a fejét és egyre közelebb kerül Dániához – írja az MTI.

A dán vadászok a héten engedélyt kaptak a vaddisznók éjszakai kilövésére. Németországban a múlt hónapban rendelkeztek arról, hogy a vaddisznókat egész évben ki lehet lőni a fertőzött példányok megfékezése érdekében.

Az afrikai sertéspestis más állatokra és az emberekre nézve nem jelent veszélyt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla