Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Migráns disznók ellen építenek határkerítést a dánok

2018.03.22. 13:59
Hetven kilométer hosszú kerítést épít a német határra Dánia, hogy távol tartsa az afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznókat.

Dániában még nem jelent a sertéspestis, de a kór terjedése Közép-Európában komoly aggodalmakat kelt az országban. A kerítés felhúzását a dán jobboldal támogatta. A félelmek szerint egy dániai járvány esetén veszélybe kerülne a nagy volumenű dán sertésexport.

Az afrikai sertéspestis már Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Észtországban, Lettországban, valamint Litvániában is felütötte a fejét és egyre közelebb kerül Dániához – írja az MTI.

A dán vadászok a héten engedélyt kaptak a vaddisznók éjszakai kilövésére. Németországban a múlt hónapban rendelkeztek arról, hogy a vaddisznókat egész évben ki lehet lőni a fertőzött példányok megfékezése érdekében.

Az afrikai sertéspestis más állatokra és az emberekre nézve nem jelent veszélyt.