Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanás történt egy cseh vegyi üzemben: hat halott

2018.03.22. 11:21 Módosítva: 2018-03-22 13:03:27

Hat halottja és több súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely csütörtökön délelőtt történt a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavou vegyiművekben – közölte Vladimíra Kereková, a közép-csehországi tűzoltóság szóvivőjére hivatkozva az MTI.

A robbanás oka egyelőre ismeretlen. A tűzoltók azonnal riasztották a környékbeli kórházakat, hogy küldjenek nagyobb számú mentőkocsit a vegyi üzembe.

A kralupy-i vegyiművek a lengyel PKN Orlen csoport tulajdonában van, de a gyártelepen több más vegyipari cég is működik. Markéta Johnová rendőrségi szóvivő közölte, hogy

a robbanásra nagy valószínűséggel a Ceská rafinérská olajfinomítóban került sor, amely az Unipetrol társaság része.

Pavel Kaindl, az Unipetrol szóvivője ezt később megerősítette. A nem hivatalos információk szerint a robbanásra a kerozintartályok tisztítása közben került sor. Részletek nem ismeretesek.

A jelentések szerint a robbanást nem kísérte komolyabb tűz, és veszélyes anyagok sem jutottak a levegőbe, az üzemet evakuálták, aktuális veszély nincs. A tragédiának hat halálos áldozata és négy sérültje van, többük állapota súlyos. Az áldozatok többsége a cseh média szerint lengyel, ezt azonban a rendőrség még nem erősítette meg.