Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Robbanás a csehországi vegyiművekben: az áldozatok többsége román állampolgár

2018.03.23. 10:34

Legalább öten román állampolgárok voltak a csehországi Kralupy nad Vltavou vegyiművekben történt robbanás hat áldozata közül - írta az MTI cseh lapokra hivatkozva. 

Hivatalosan ezt az értesülést a cseh rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta. "A hatósági vizsgálat még nem fejeződött be. Konkrétumokat csak azután tudunk mondani" - reagált Markéta Johnová rendőrségi szóvivő az újságírók érdeklődésére.

Korábban több cseh hírportál, például a Szenam.cz és a Blesk.cz azt írta, hogy az áldozatok nagy valószínűséggel nem csehek, hanem lengyel állampolgárok.

A Kralupy nad Vltavou vegyiművekben csütörtökön délelőtt történt robbanás közvetlen oka egyelőre ismeretlen.

Annyi már biztos, hogy a robbanás egy éppen használaton kívül lévő kerozintartály tisztítása közben következett be. A sajtóban megjelent olyan vélemény, hogy a munkások valamit hegeszthettek, miközben megfeledkeztek arról, hogy a tartályban még lehetnek a rendkívül robbanékony repülőgép-üzemanyagnak maradékai vagy abból származó gázok. A rendőrség ebben az esetben is arra hivatkozik, hogy a vizsgálat még folyamatban van, így korai lenne konkrétumokat mondani.

A robbanás két súlyos sérültjét egy prágai kórházban ápolják, és a péntek reggeli jelentések szerint már nincsenek életveszélyben.