Két matrózt is élve húztak ki a négy napja felborult hajóból

2018.03.24. 12:58

Sikerült kimenteni két kínai matrózt annak a kotróhajónak a testéből, amely több mint 50 órája borult fel a Malaka-szorosban - közölték szombaton a malajziai tengerészeti hatóságok az MTI cikke szerint. A mentésben dolgozók további három holttestet találtak a hajóban, így a szerencsétlenül járt hajó legénységének még kilenc tagja után kutatnak.

A búvárok a két kimentett matrózt segélykérő kopogásuk alapján lokalizálták még pénteken a hajó gépházában,

ahol egy légbuborékban húzták meg magukat - mondta el a parti őrség egyik illetékese, Sanifah Yusof. A legyengült és dehidratálódott állapotban kimentett két matrózt kórházba szállították. A hatóságok még reménykednek benne, hogy további túlélőket is találnak - mondta a parti őrség tisztje, hozzátéve, hogy a túlélés esélyeinek növelésére levegőt pumpálnak a hajótestbe.

A kotróhajó még szerdán borult fel 18 emberrel a fedélzetén a dél-malajziai Johor állam partjaitól mintegy 16 kilométerre. Nem süllyedt el, a tenger felszínén lebeg fejjel lefelé. 

A maláj haditengerészet csütörtökön kéttucatnyi búvárral és száznál több más szakemberrel kezdte meg a matrózok utáni kutatást. Péntek reggel még több búvár kapcsolódott be a mentésbe, miután sekélyebb vizekre vontatták és stabilizálták a hajóroncsot a parttól mintegy három kilométerre. A mentésbe a kínai tengerészgyalogság búvárai és szakemberei is bekapcsolódtak.  • Tippek
  • Hírek