Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt a túszdrámában megsebesült hősies csendőr

2018.03.24. 08:30

Életét vesztette a pénteki francia túszdrámában megsebesült csendőr. Arnaud Beltrame önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig.

Franciaország sohasem feledkezik meg hősiességéről, bátorságáról és az áldozatról", amelyet hozott

– közölte Gerard Collomb francia belügyminiszter.

A hős francia rendőr
A hős francia rendőr
Fotó: Ho / AFP

Emmanuel Macron is hősnek nevezte a csendőrt, mint mondta, Beltrame kivívta az egész francia nemzet tiszteletét és csodálatát, kivételes bátorságról és önfeláldozásról tett tanúbizonyságot.

A csendőr alezredes a túszejtő semlegesítésére indított rohamban sebesült meg egy rohamrendőrrel együtt. Halálával a túszejtőt is beleszámolva négyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A túszdrámában további 15-en sebesültek meg – írja az MTI.

A támadó, a marokkói származású Redouane Lakdim, azt állította, hogy az Iszlám Államhoz tartozik. Péntek délelőtt először megállított egy autót, rálőtt vezetőjére és utasára, majd a Carcassonne-i kaszárnya közelében kocogó rendőrökre lőtt, végül egy közeli kisváros, Trebes szupermarketjéhez hajtott, ahol túszokat ejtett. Két embert megölt, majd a rendőrök közbelépésére a túszok többségét elengedte. Arnaud Beltrame, a csendőrség 45 éves alezredese önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig.

Kapcsolódó

Lelőtték a franciaországi túszejtőt

Egy szupermarketben ejtett túszokat. Legalább két ember meghalt, hárman megsérültek, egyikük súlyosan. A túszejtő állítólag az Iszlám Állam nevében követte el a támadást.

Lakdim magányos elkövető volt, aki kisebb bűncselekmények miatt ismert volt a rendőrség előtt, megfigyelték, de nem tudtak a radikalizálódásáról. Édouard Philippe kormányfő és Emmanuel Macron terrorcselekménynek nevezte a túszejtést.