Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A teljes Afrín régiót a törökök ellenőrzik

2018.03.25. 08:27

Egy héttel a szíriai Afrín városának elfogalása után a régiót is teljesen az ellenőrzése alá vonta a török hadsereg. Erről szombaton adott hírt az Anadolu állami hírügynökség a török vezérkar közleményére hivatkozva.

A hadsereg most az aknamentesítéssel van elfoglalva, hogy a helyi lakosok biztonságban visszatérhessenek az otthonaikba - írja az MTI. Az Anadolu úgy tudja, hogy a török tűzszerések nyolc házilag készített robbanószerkezetet semmisítettek meg. Körülbelül százezer akos maradt Afrínban és környékén, nekik a vörös félhold segélyszervezet segít élelemhez és ivóvízhez jutni.

Törökország január 20-án indított Olajág néven hadműveletet a terrorszervezetnek tartott Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia ellen Afrín térségében. A YPG-t Ankara az 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) bábjának tartja - írja az MTI.