Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iszlamista sejtet számolt fel az orosz titkosszolgálat

2018.03.27. 11:54

Iszlamista terrorcsoport felszámolásáról számolt be kedden az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Az MTI által ismertetett közlemény szerint az orosz elhárítók a "nemzetközi terrorszervezetekkel kapcsolatban álló" Krasznojarszki Dzsamaat (gyülekezet) elnevezésű sejt három szervezőjét és hat tagját vették őrizetbe. A gyanúsítottak ellen "terrorista közösség szervezése és abban való részvétel" címén indítottak büntetőeljárást. Többük máris vallomást tett.

Az FSZB és az orosz nemzeti gárda egységei 16 helyen tartottak házkutatást a szibériai városban, beleértve a gyanúsítottak lakását is. A szakszolgálatok tiltott vallásos irodalmat, valamint pokolgépek előállításához szükséges útmutatásokat és tűzszerészeti szakkönyveket foglaltak le.

Az akció végrehajtásának időpontját nem közölték, de nyilvánosságra hozatala gyanús feszességgel követi a kemerovói tragédiát, melyet az állami média eleinte agyonhallgatott; mára viszont olyan közbotránnyá duzzadt, hogy  Vlagyimir Putyin is úgy érezte, meg kell szólalnia