Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanószert postáztak több amerikai bázisnak

2018.03.27. 05:13

Több amerikai katonai létesítménynek küldtek robbanóanyagot tartalmazó csomagot - jelentette a Fox televízió magyar idő szerint kedd hajnalban a Szövetségi Nyomozó Irodára (FBI) hivatkozva.

A washingtoni Nemzetvédelmi Egyetem és a Washingtonhoz közeli Fort Belvoir és a Dahlgren haditengerészet bázisok is gyanús postai küldeményeket kaptak. A fenyegetést a beérkező postát átvilágító biztonsági berendezés észlelte, ezután a létesítményeket kiürítették, a csomagokat hatástalanították. A Washington déli részén fekvő Nemzetvédelmi Egyetemet már hétfőn délután újra megnyitották.

A vizsgálatok után kiderült, hogy két csomagban egyértelműen robbanóanyag volt, a fehér por összetételét egyelőre a virginiai Quanticóban, a tengerészgyalogság támaszpontján vizsgálják (itt találhatók az FBI speciális laboratóriumai is). 

A gyanús küldemények nem sokkal azt követően jelentek meg, hogy a texasi Austinban és a környékén lévő településeken több, csomagküldeménynek álcázott pokolgép robbant fel, halálos áldozatokat is követelve. A robbantás-sorozat a múlt héten ért véget, amikor a rendőrök által sarokba szorított elkövető felrobbantotta magát.

(MTI)