Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Trump: Szó sem lehet róla, hogy visszavonják a fegyvertartáshoz való jogot

2018.03.28. 16:35

Donald Trump nem támogatja az alkotmány második, a fegyvertartásra vonatkozó kiegészítésének visszavonását, írja az MTI. Az ötlettel John Paul Stevens, az alkotmánybíróság egyik visszavonult főbírája állt elő, az amerikai elnök azonban gyorsan helyretette egy Twitter-bejegyzésben:

A második alkotmány-kiegészítés soha  nem kerül visszavonásra! Bármennyire szeretnék is a demokraták, hogy ez megtörténjék és a legfelsőbb bíróság volt bírája, Stevens szavai ellenére is, erről szó sem lehet. 

Trump szerint 2018-ban nem kevesebb fegyverre, hanem még több republikánusra és a legfelsőbb bíróság megtartására van szüksége Amerikának.

John Paul Stevens azzal érvelt, hogy a törvényhozóknak olyan törvényeket kell megalkotniuk, amelyek átfogó ellenőrzést írnak elő fegyvervásárlás előtt, emelik a fegyvervásárláshoz kötelező korhatárt és megtiltják civileknek a félautomata fegyverek vásárlását. 

A fegyvervásárlás és -tartás körüli országos vita február közepe óta került ismét a középpontba, amikor egy floridai iskola egyik volt tanulója lövöldözni kezdett, 17 embert megölve és többeket megsebesítve.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!