Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tényleg Kínába utazott Kim Dzsongun

2018.03.28. 05:48

Megerősítette Kína, hogy Észak-Korea vezetője Pekingbe utazott. Kim Dzsongun hét évvel hatalomra jutása után vállalkozott első külföldi útjára. A zárt kommunista rezsim első emberének látogatása annak ismeretében nem meglepetés legszorosabb támogatójánál, hogy áprilisban a tervek szerint Kim Dzsongun a dél-koreai elnökkel, májusban pedig Donald Trumppal találkozik – ez lesz az első alkalom, hogy az Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke tárgyal Észak-Korea vezetőjével.

Kim Dzsongun tárgyalt a kínai elnökkel is. Hszi Csin-pingnek megerősítette, hogy Phenjan felhagy nukleáris programjával – írta a BBC.

Kim Dzsongun feleségével érkezett, akiről 2016-ban még azt találgatta a külföldi sajtó, miután hosszabb időre eltűnt a nyilvánosság elől, hogy esetleg a vezető kivégeztette vagy börtönbe zárta – esetleg az egykori énekesnő gyermeket vár.