Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fegyveresek elhurcolták Tripoli polgármesterét

2018.03.29. 18:07
Fegyveres támadók elhurcolták a líbiai főváros, Tripoli polgármesterét - közölte a városvezetés csütörtökön.

Az MTI szerint Abdulraúf Hasszán Beit al-Malt a házából rabolták el szerda este. A tettesek kilétéről egyelőre nincsenek információk, s követelésekkel sem álltak még elő.

A városvezetés felszólította a tripoli székhelyű, nemzetközileg elismert egységkormányt, hogy haladéktalanul intézkedjen Beitelmal kiszabadítása érdekében.

Abdulraúf Hasszán Beit al-Malt 2015 augusztusa óta tölti be a líbiai főváros polgármesteri tisztségét. Az észak-afrikai ország Moammer el-Kadhafi líbiai vezető rendszerének 2011-es megdöntését követően káoszba süllyedt. Az ország keleti részét a tobruki parlament és kabinet ellenőrzi, amely nem ismeri el a tripoli nemzeti egységkormány hatalmát.

A fővárosban tavaly óta valamelyest stabilizálódott a biztonsági helyzet. 2017 nyarán a kormányerők szövetséges milíciákkal karöltve kiűzték a rivális fegyveres csoportokat Tripoliból, de az emberrablások ennek ellenére gyakorinak számítanak.