Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közelebb kerülhetnek a berlini kamionos terrorcselekmény kitervelőihez

2018.03.29. 09:33

Őrizetbe vettek négy tunéziai férfit, akik a gyanú szerint a 2016-os berlini kamionos merényletet elkövető Anis Amrival is kapcsolatban lehettek, írja az MTI a La Repubblica című olasz napilapra hivatkozva. Az olasz hatóságok azzal vádolják őket, hogy okiratokat hamisítottak, és több száz tunéziai állampolgárt juttattak be hamis papírokkal Olaszországba. Az így érkező illegális bevándorlók közül többen Németországba és Franciaországba utaztak tovább.

A Nápoly környékén élő négy tunéziai az Anis Amri kontaktszemélyei utáni nyomozás miatt került képbe, a rendőrség információi szerint kapcsolatban álltak Anis Amri egyik barátjával. 

Anis Amri tizenkét embert ölt meg 2016 decemberében egy berlini karácsonyi vásáron, ahol egy kamionnal hajtott a tömegbe. Három nappal később a milánói Sesto San Giovanni vasútállomása előtt egy rendőrségi rutinellenőrzés során tűzharcban lelőtték.