Bernát, Felícia
EUR 384,19 Ft
USD 364,16 Ft
8 °C
30 °C

23 nyugati ország 59 diplomatáját utasított ki Oroszország

2018.03.30. 19:31

Bekérette 23 nyugati és nyugati orientációjú ország nagykövetét az orosz külügyminisztérium pénteken, hogy jegyzékben fejezze ki tiltakozását a kiutasítások ellen és hasonló ellenintézkedéseket jelentsen be, írja az MTi. Az orosz külügyi tárca közleményében ismételten barátságtalan intézkedésnek nevezte a kiutasításokat.

A külügyminisztérium központi épületében megjelentek az ausztrál, az albán, a német, a dán, az ír, a spanyol, az olasz, a kanadai, a lett, a litván, a macedón, a moldovai, a holland, a norvég, a lengyel, a román, az ukrán, a finn, a francia, a horvát, a cseh, a svéd és az észt nagykövetség képviselői, nagykövetei.

Az orosz külügyminisztérium határozottan tiltakozik az orosz diplomaták szerinte alaptalan kiutasítása miatt, ugyanakkor kifejezte, hogy Moszkva szívesen segít Szkripal-ügy felderítésében. A Szkripal-ügy miatt London 23, Washington 60 orosz diplomatát utasított ki és utóbbi elrendelte egy főkonzulátus bezáratását, amire Moszkva szimmetrikus válaszlépésekkel reagált. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint azonban Vlagyimir Putyin elnök a kölcsönös kiutasítások ellenére továbbra is a kapcsolatok javításának híve. 

A kiutasításokkal kapcsolatban megkerestük a magyar külügyminisztériumot, hogy ismertesse a helyzetet, hisz egy orosz diplomatát Magyarország is kiutasít. Amint kapunk választ, frissítjük a cikket.

   

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek