Piroska
3 °C
3 °C

Átlátszó hátizsákokkal védekeznének a fegyveresek ellen

2018.04.03. 18:33

Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában, ahol februárban a 19 éves Nikolaus Cruz tizenhét embert agyonlőtt és többeket megsebesített, írja az MTI.

Az óvintézkedést a tavaszi szünet után, a jövő hét elejétől vezetnék be a floridai iskolába, ahol az átlátszó műanyag hátizsákokat az iskola már ki is osztotta a diákoknak. Ez persze nem mindenkinek tetszik. 

Az orlandói Sun-Sentinel című lap tudósítása szerint a diákok megosztottak. Az egyik diáklány, úgy vélte, hogy az átlátszó hátizsák megéri a biztonságos életért cserében, de sok diák a műanyag táskára már ráírta a véleményét: nem ez segít az iskolákban elharapódzó fegyveres erőszak visszafogásában, hanem a megfelelő törvények. „Ez nevetséges, sőt, még sértő is" – írta az egyik tanuló.

Jaclyn Corin, aki az egyik főszervezője volt egy tiltakozó felvonulásnak, Twitter-bejegyzésében azt írta: szégyen, hogy az iskola erre költ, és nem a hiányzó felszerelések előteremtésére, majd hozzátette, hogy megpróbálja a legtöbbet kihozni a helyzetből és jól kidíszíti majd a műanyag táskáját.

Egy másik diáklány ironikusan úgy fogalmazott, hogy a műanyag hátizsák legalább annyira átlátszó, mint a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) politikája.

A feliratokat a fiatalok nagy papírlapokra írják, és jól látható helyre beteszik a műanyag táskába.

Ty Thompson, az iskola igazgatója Twitter-bejegyzésben reagált a hallgatók megjegyzéseire. Közölte, hogy az intézkedést bevezetik, de még gondolkodnak azon, hogyan és mit lehetne módosítani rajta.