Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kórházba került a 96 éves Fülöp herceg

2018.04.03. 17:22

Kórházba került Fülöp herceg, II. Erzsébet angol királynő férje. A 96 éves férfin egy már korábban is tervezett csípőműtétet hajtanak végre, írja a BBC. 

A herceget szerdán operálják meg a VII. Eduárd király Kórházban. 

Fülöp több mint 22 ezer hivatalos programja után tavaly nyáron vonult vissza a közélettől. 

A 97. életévében járó herceg az elmúlt napokban több nyilvános eseményről is távolmaradt, írta az MTI. Nem volt jelen például a királyi házaspár hagyományos húsvéti templomi látogatásán, és a sok évszázadra visszanyúló hagyományos nagycsütörtöki ezüstpénzosztáson sem, amikor a hamarosan 92. születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynő életéveivel megegyező számú, kiválasztott alattvalóit ajándékozta meg az ilyenkor szokásos ceremónián.

A brit sajtónak nyilatkozó udvari bennfentesek elmondták, hogy Fülöpöt már e megjelenésektől is csípőproblémái tartották távol. A The Sun egyik forrása szerint aggodalomra nincs ok, csak arról van szó, hogy Fülöpöt a csípőízületi probléma mozgásában akadályozza, és mivel "a herceg büszke ember", nem akart így megjelenni a nyilvánosság előtt.