Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajtóvadászatot indítottak a gyerekgyilkos majom után Indiában

2018.04.03. 10:34

Mi is beszámoltunk arról, hogy Indiában egy majom elrabolt egy faluból egy 15 napos csecsemőt, akinek csak a holttestét találták meg. A majom egy kútba dobta az újszülöttet.

A gyermekrablás után sok falusi tüntetett az erdészet helyi irodája előtt a tarthatatlan majomhelyzet ellen. A BBC azt írja, hogy a gyilkos majom után most hajtóvadászatot indítottak a helyi hatóságok.

A csecsemő édesanyja szemtanúja volt annak, mikor a gyermekét felkapta és elvitte az állat, valószínűleg az ő leírása alapján tervezik beazonosítani a majmot. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mi lesz a majom sorsa, ha elkapják.

Az erdők övezte faluban sok a majom, gyakoriak az incidensek, a falusiak elmondása szerint az állatok kitépik kezükből az ennivalót, a hűtőszekrénybe is bemásznak és lopnak. Szakértők szerint a majmok azért lepik el a településeket Indiában, mert egyre szűkül természetes élőhelyük, az erdő, és kénytelenek városokban élelem után nézni.