Ödön
2 °C
11 °C

Negyvenezer civil tért már vissza a szíriai Kelet-Gútába

2018.04.03. 10:42 Módosítva: 2018-04-03 10:43:00

Több mint negyvenezer civil tért már vissza korábbi lakhelyére, a szíriai Kelet-Gútába, írja az MTI az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns aktivista szervezet szerint a kormányerőknek a térségben működő felkelőszervezetek elleni támadásában eddig 1600 civil halt meg. Kelet-Gúta helyzetéről ebben a cikkünkben olvashat részletesen. 

A damaszkuszi kormány azt állítja, hogy a hadművelettel helyreállítja a főváros biztonságát, amelyet a lázadók a háború során rendszeresen ágyúztak Kelet-Gútából.

Az Interfax hírügynökség az orosz védelmi tárcát idézve arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában 1123 lázadó fegyveres és családja hagyta el a kelet-gútai Dúma városát.

A Kelet-Gútában bevezetett átmeneti, humanitárius megállapodás keretében már 2269 fegyveres, valamint családtagjaik távozhattak Dúmából, a fővárostól keletre fekvő legnagyobb településről - közölte az orosz védelmi tárca.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?