Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kijavították az Európa légi közlekedését megbénító hibát

2018.04.04. 09:46

Kijavították a számítógépes hibákat az Eurocontrolnál, újra üzemel minden rendszer - közölte szerdán az európai légiforgalmi irányítást összehangoló szervezet, írja az MTI. 

Kedden elromlottak a forgalom áramlását szervező rendszerek, és a hiba érintette a repülési terveket tartalmazó adatbázisokat is. Emiatt az összes légitársaságnak újra le kellett adnia a délután fél 1 előtt beadott repülési tervét.

A biztonság érdekében kényszerhelyzeti üzemet vezettek be, elrendelték a légtér kapacitáscsökkentését, a szerverek visszaállításával kedd éjjel végeztek.

Az Eurocontrol közölte, vizsgálni fogják a meghibásodást, hogy tanuljanak belőle, és egyúttal elnézést kért az utasoktól. Több európai repülőtér - egyebek mellett Budapest, Helsinki, Prága, Dublin, Koppenhága, Amszterdam - késésekről és járataik újratervezéséről adott hírt. 

Az Eurocontrol történetében ezenkívül eddig egy hasonló mértékű hiba és leállás volt, 2001-ben.