Jolán
2 °C
4 °C

Szokatlanul nyíltan üzent Amerikának a kínai védelmi miniszter

2018.04.04. 09:21

Az új kínai védelmi miniszter, Vej Feng-ho szerint oroszországi látogatása egyértelmű üzenet a világ és az Egyesült Államok számára, hogy a két ország szorosabbra akarja fűzni kapcsolatát. 

Mindezt azután nyilatkozta, hogy kedden találkozott az orosz védelmi miniszterrel, írja a CNN az TASS orosz állami hírügynökségre hivatkozva. 

"Azért látogattam meg Oroszországot, hogy megmutassuk a világnak, milyen sokat lépett előre a két ország kapcsolata, és a fegyveres erőink stratégiai együttműködésén is szeretnénk erősíteni. Kína meg akarja mutatni az Egyesült Államoknak, hogy milyen szoros az együttműködés az orosz és a kínai fegyveres erők között" - mondta Vej. 

Arról is beszélt, hogy készen állnak arra, hogy a nemzetközi problémák megoldására az oroszokkal közösen találjanak megoldást. 

A két ország közötti együttműködést az is jelzi, hogy Vlagyimir Putyin még az idén Kínába látogat, először azóta, hogy újraválasztották. 

(CNN)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?