Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tűz volt egy isztambuli kórházban

korhaztuz
2018.04.05. 20:14 Módosítva: 2018-04-05 20:17:15

Tűz ütött ki csütörtökön az Isztambul európai oldalán, Gaziosmanpasa körzetben található Taksim Oktatói és Kutatói Kórházban – írja az MTI.

A tűz az épület tetejéről indulva a külső felületeken terjedt lefelé az alsóbb szintekre, de azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta. Lángok már nem égnek, csak füst van az épületben.

A betegek túlnyomó többségét evakuálták, néhány beteget a tűzoltólétra segítségével menekítettek ki az épületből. Az incidens során senki nem halt meg, füstmérgezéses esetekre vonatkozó információk sincsenek.

A Dogan török hírügynökségnek egyébként az egyik beteg rokona azt nyilatkozta, hogy a kórházat nem szerelték fel kiskalapácsokkal, így a benn tartózkodók nem tudták működésbe hozni a vészjelző rendszert. A Dogannak nyilatkozva más hozzátartozók is megerősítették, hogy a csengők nem szólaltak meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?