Aliz
6 °C
14 °C

Mentális problémákkal küzdő férfi hajtott emberek közé Münsterben

2018.04.07. 16:55 Módosítva: 2018-04-07 21:44:17

Egy vendéglátóhely teraszán ülő emberek közé hajtott egy furgon a németországi Münster belvárosában- közölte a Morgenpost. Hárman meghaltak és húsz ember megsérült, a sérültek közül hatan vannak életveszélyben.

A Spiegel Online szerint a furgon vezetője öngyilkos lett, az autóban fejbe lőtte magát.

Blid.de szerint az elkövető a 48 éves, német állampolgárságú Jens R. volt, aki büntetlen előéletű volt, de mentális problémákkal küszködött. 2014-ben és 2016-ban is pszichés gondokkal került a hatóságok látókörébe.

Az MTI a német belügyminiszter közlése alapján azt írja, nincsenek iszlamista terrortámadásra utaló jelek a tömeges gázolással kapcsolatban. Jens R. 1969. május 1-jén született az Olsberg nevű észak-rajna-vesztfáliai kisvárosban, és hosszú ideje Münsterben élt. Nagyjából két kilométerre lakott a gázolás helyszínétől, az óváros egyik híres vendéglője, a Kiepenkerl előtti tértől. A gázoláshoz használt jármű egy német gyártmányú, utazásra, kempingezésre használt mikrobusz, úgynevezett kempingbusz volt. A rendőrség este megkezdte lakásának átkutatását, a lap tudomása szerint robbanóanyagot keresnek és a művelethez különleges egységeket is mozgósítottak.

A tűzoltók és mentőegységek a helyszínen végzik a mentést, az érintett városrészt lezárták a forgalom elől.  

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi, egyetemi városnak 310 ezer lakosa van.

Az eset pont a stockholmi merénylet első évfordulóján történt. 2017 nyarán Barcelonában történt hasonló támadás 13 áldozattal, és ekkor volt London Bridge-en is tömegbe hajtós terrortámadás 7 halottal. Az egyik legsúlyosabb ilyen támadás 2016 júliusában történt Nizzában, 84 ember vesztette életét. 2016-ban a berlini karácsonyi vásáron is volt kamionos támadás, akkor 12 ember halt meg. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?