Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Halálos tűz volt a New York-i Trump-toronyban

GettyImages-943163656
2018.04.08. 06:22

Kigyulladt az a New York-i toronyház szombaton, amelyben Donald Trump amerikai elnök otthona és vállalatbirodalmának irodái is vannak. A Fox televízió szerint a tűznek egy halálos áldozata és több sérültje is van, írja az MTI. A 67 éves halálos áldozatot a lángokban álló ötvenedik emelet egyik lakásából mentették ki a tűzoltók, de a kórházba szállítás után elhunyt.

A New York-i tűzoltóság a Twitteren közölte a tűz hírét. A tűzoltóság vezetője, Daniel A. Nigro Twitter-bejegyzésében „nagyon nehéz esetnek” nevezte a tüzet. A tűzoltók nemcsak az érintett emeletet vizsgálják át, hanem ellenőrzik a 68 emeletes felhőkarcoló valamennyi szegletét, azt is, ahol nem pusztítottak a lángok.

Az Ötödik sugárúton lévő Trump-torony ötvenedik emeletén helyi idő szerint nem sokkal délután hat óra után csaptak fel a lángok. Donald Trump háromnegyed hétkor Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a tüzet eloltották. Középső fia, Eric, aki a közelben lakik, szintén a Twitteren mondott köszönetet a tűzoltóság gyors munkájáért.

A Trump-torony 1983-ban készült el. Elnökké választása előtt az épület legfelső három emeletén lévő luxusotthonában élt Donald Trump és felesége, valamint fiuk, Barron. Az idén januárban már ütött ki tűz a felhőkarcolóban, akkor két ember könnyebben megsérült.

Manhattanben egyébként, amelynek mai építészeti arculata jórészt az ingatlanfejlesztő Donald Trumpnak köszönhető, több általa építtetett felhőkarcoló viseli homlokzatán a Trump-torony nevet.

Nyitókép: Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images Hungary

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!