Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz évig tartotta ketrecben a fiát egy japán férfi

2018.04.08. 11:30

A japán rendőrség letartóztatott egy 73 éves férfit, aki a gyanú szerint több, mint húsz évig tartotta fogva egy ketrecben a fiát, írja a BBC. Yoshitane Yamasaki egy kerti kunyhóban felállított ketrecben tartotta mentális problémákkal küzdő, most 42 éves fiát. A ketrec alig egy méter magas, és két méter széles volt, így felállni sem lehetett benne, ezért a bezárt férfi súlyos gerincferdüléssel küzd.

Yamasaki a vád szerint 16 éves kora óta tartja bezárva a mentálisan sérült fiát, mert úgy érezte, "illetlenül viselkedik". A hatóság egy lakossági bejelentés során jutott el a házhoz, ahol azonnal kiszabadították a sérült férfit, apját pedig letartóztatták. Yamasaki elismerte a fogva tartás vádját, de azt mondja, minden nap adott enni a fiának, és minden másnap engedélyezte számára a tisztálkodást is.