Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az FBI lerohanta Trump ügyvédjének irodáját és otthonát

2018.04.09. 22:19

Hétfőn lerohanta az FBI Donald Trump amerikai elnök ügyvédjének, Michael D. Cohennek az irodáját és otthonát, írja a New York Times, amely azt is tudni véli, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda többek között a pornószínésznő Stormy Danielsnek utalt pénz után is kutatott.

Cohen ügyvédje teljesen szükségtelennek nevezte a New York-i iroda átkutatását, ami során több Cohan és az ügyfelei között zajló üzenetváltás anyagát is lefoglalták. A Cohen ügyében eljáró Stephen Ryan azt mondta, információi szerint a házkutatást a Trump és az oroszok közti kapcsolatot feltáró különleges bizottságot vezető Robert Mueller tanácsára indították.

Cohen több ezer dokumentumot adott át az orosz befolyás ügyében vizsgálóknak, egyúttal teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal, ugyanakkor az ügyre rálátó egyik NYT-informátor szerint az orosz befolyás mellett az FBI többek között a pornószínésznő Stormy Danielsnek fizetett 130 ezer dollár iránt is érdeklődik.

Az FBI Trump és Cohen közti beszélgetéseket is lefoglalt, de ezek külön vizsgálócsoport elé kerülnek majd mint ügyvéd és védence közti védett adatok.

Nem sokkal később Donald Trump is megszólalt az ügyben: teljességgel elítélte a lépést, amit boszorkányüldözésnek, illetve az ország elleni egyfajta támadásnak nevezett, amit Mueller teljesen elfogult emberei vezettek.