Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A hatalmon maradásáról dalolt új slágerében a thai miniszterelnök

2018.04.10. 17:39

Új slágerrel jelentkezett Thaiföld miniszterelnöke, Prajuth Csan-Ocsa kedden. A politikus művében hatalma megtartásáról dalol, írja az MTI. 

A keddi kabinetülést megelőzően bemutatott, Küzdelem a szülőföldért című szerzemény kezdő soraiban a kormányfő azt énekli:

A bírálatok ellenére elszánt vagyok tovább küzdeni a szülőföldért.

Ez már Prajuth hatodik slágere, mióta tábornokként egy katonai puccsal hatalomra került 2014-ben (aki esetleg többet ért a szövegből, nyugodtan írjon emailt).

A már többször megígért parlamenti választásokat többször elhalasztotta a junta, amely korrupciós vádak miatt is népszerűtlen. Márciusban több száz aktivista követelte a hadsereg főhadiszállása előtt a junta feloszlatását és a választások időben történő megtartását. Legutóbb februárban jelentette be a bangkoki vezetés, hogy a voksolást legkésőbb 2019 februárjában tartanák meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?