Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy katonai gép Algériában, legalább 257-en meghaltak

2018-04-11T112809Z 1358286794 RC1B7080B210 RTRMADP 3 ALGERIA-PLA
2018.04.11. 10:39

Röviddel a felszállás után lezuhant egy katonai gép Algériában, az Algírtól harminc kilométerre délre fekvő Bufarik támaszpontnál, írja a BBC. Már az első jelentések valószínűsítették, hogy nagyon sokan meghaltak, 

a legfrissebb hírek szerint 257 halálos áldozat van.

Ötven mentőautó sietett a helyszínre, a sérülteket folyamatosan mentik. Az MTI szerint egy Il-76-os gép zuhant le. Az algériai tévé felvételein a gép lángokban álló roncsait lehetett látni.

Az Algériában kormányzó Nemzeti Felszabadítási Front (FLN) főtitkára elmondta, hogy a gépen volt a nyugat-szaharai függetlenségi mozgalom, a Polisario Front huszonhat tagja is.

A katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, hogy a gép a dél-algériai Tindúfba tartott, ahol sok, a szomszédos Nyugat-Szaharából származó menekült tartózkodik. A terület hovatartozását Marokkó vitatja, nagy részét ellenőrzése alá is vonta.

Még nem tudni, mi okozta a tragédiát.

A BBC emlékeztet arra, hogy négy éve is volt egy hasonló baleset Algériában, akkor is több mint százan vesztették életüket.

(Borítókép: REUTERS/Ramzi Boudina)