Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogtak egy rakétát a szaúdi főváros fölött

2018.04.11. 17:24

Ballisztikus rakétát fogott el a szaúdi légierő szerda délután Rijád fölött, a helyi média legalább három robbanásról számolt be a főváros fölött – írja a Reuters.

Vélhetően a jemeni húszik állnak a támadás mögött, akik az elmúlt időszakban több rakétát is kilőttek a szaúdiakra, legutóbb egy hónappal ezelőtt, akkor egy ember meg is halt a támadás során. 

A szerdai támadás a negyedik ilyen az elmúlt öt hónap alatt, a húszik láthatóan ezzel akarják demonstrálni az erejüket, valamint megbosszulni a szaúdi bombázásokat. Az al-Dzsazírának egy hónappal ezelőtt nyilatkozó Mohamed al-Bukaiti húszi szóvivő egyébként azt is elmondta, csak akkor hagynak fel a rakétázással, ha a szaúdiak is abbahagyják a bombázást.

A jemeni polgárháborúba beavatkozó, Szaúd-Arábiát is magába foglaló koalíció több ezer légicsapást mért már az országra, amelyek többek közt iskolákat, piacokat és kórházakat is értek, a koalíció ugyanakkor ennek ellenére fenntartja, hogy nem a civil lakosság a célpontjuk.