Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

30 ezer dollárért vásárolták meg Trump portásának hallgatását

2018.04.12. 18:30 Módosítva: 2018-04-12 19:26:00

2016 végén mi is beszámoltunk arról, hogy 150 ezer dollárt, vagyis több mint 40 millió forintot fizetett egy amerikai médiacég Karen McDougal Playboy-modellnek, hogy sehol se jelenhessen meg a története Donald Trumppal folytatott románcáról. Most kiderült, hogy ez nem egyedi, elszigetelt eset volt, ugyanis 2015-ben ugyanezt a módszert alkalmazták egy New York-i Trump szálloda portásánál is.

A portás, Dino Sajudin egy házasságon kívüli Trump-gyermekről hallott pletykákat. A gyermek állítólag a nyolcvanas évek végén született meg. A Donald Trump-párti National Enquirer bulvárlap megvásárolta 30 ezer dollárért az információt, és ahelyett, hogy a bombasztorit publikálta volna, inkább eltemette, sosem közölte le semmilyen formában. Viszont a 30 ezer dolláros szerződésben szerepelt, hogy

a portás soha semmilyen formában nem beszélhet a történetről harmadik félnek.

Ha mégis megteszi, egymillió dollárt kell fizetnie szerződésszegésért.

Ugyanezt a módszert alkalmazta a bulvárlap Karen McDougal Playboy-modellnél is. 2016-ban pedig amerikai elnök egyik ügyvédje egy pornósztár hallgatását vásárolta meg 130 ezer dollárért, aki 2006-ban feküdt le Trumppal.

A portás történetét az Associated Press hírügynökség és a New Yorker magazin leplezte le. Ronan Farrow, a New Yorker szerzője úgy értesült, a sztori eltemetését David Pecker a National Enquirer kiadójának vezére és Donal Trump közeli barátja rendelte el személyesen.

Azt kell látni, hogy a világ legnagyobb hatalommal bíró embere képes elhallgattatni embereket, befolyásolni a híreket, a közvéleményt. Az embereknek erről tudniuk kell

– nyilatkozta a New Yorker újságírója a CNN-nek.