Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az életfogytiglan kihirdetése után lelépett az országból a szlovák maffiavezér

2018.04.12. 13:22

A Legfelsőbb Bíróság szerdán jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Róbert Okoličány kelet-szlovákiai maffiavezért, aki meglépett a rendőrség elől. Külföldre távozott,holott napközben még Szlovákiában volt - közölte az Új SzóDenník N alapján.

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány
Fotó: TASR

A rendőrség megfigyelés alatt tartotta Okoličányt, aki ennek ellenére meglépett előlük, mikor a bíróság elrendelte a letartóztatását, holott napközben Kelet-Szlovákiában tartózkodott.

A Legfelsőbb Bíróság három életfogytiglani ítéletet hozott összesen. Róbert Okoličány mellett Róbert Niguto és Jaroslav Potučko is életfogytiglant kapott. Az ügynek 16 vádlottja volt, akiket 20 bűnüggyel gyanúsítottak. A bíróság szerint a vádlottak olyan bűntettekben vettek részt, mint bűn- és terrorszervezet alapítása, megtervezése és támogatása, többrendbeli gyilkosság, illegális fegyvertartás, fosztogatás, zsarolás, lopás és mások.