Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Égei-tengerbe zuhant egy görög vadászgép

2018.04.12. 15:40

Lezuhant egy görög vadászgép az Égei-tenger keleti részén, Szkírosz szigetétől északra,  írja  az Independent.

A pilótát hadihajókkal és helikopterekkel keresték, halálát Panosz Kammenosz védelmi miniszter jelentette be a Twitteren. A baleset okáról egyelőre nem közöltek semmit.

Görög Mirage 2000-5 típusú gépek Athén környékén, egy ilyen gép zuhant le.
Görög Mirage 2000-5 típusú gépek Athén környékén, egy ilyen gép zuhant le.
Fotó: Aris Messinis / AFP

A török hadsereg sem késlekedett a reakcióval, állítják, hogy semmi közük az egészhez, a baleset idején nem járt török gép a környéken.

Az MTI szerint a kölcsönös őrjáratozás fokozódott az utóbbi hetekben a török partvidék közelében fekvő görög égei-tengeri szigetek körüli vitatott hovatartozású légtérben. Szinte naponta történnek incidensek a két szomszédos állam légiereje között színlelt légi harccal és elfogásokkal.

A héten ez már a harmadik katonai gép, amelyik lezuhant. A legsúlyosabb tragédia Algériában történt, ahol legalább 257-en meghaltak. A vajdasági Antalfalvánál (Kovačica) a szerb hadsereg egyik Super galeb típusú gépe csapódott földnek.