Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Az USA ráeresztette felderítőgépeit a szíriai orosz bázisokra

2018.04.13. 08:10

Hét amerikai katonai repülőgép felderítő tevékenységet végzett Szíria partvidékének közelében, ahol a tartuszi orosz haditengerészeti kikötő és a hmejmími katonai reptér található - írta orosz közlésekre hivatkozva az MTI. 

A beszámoló szerint az amerikai haditengerészet hat P-8A Poseidon típusú tengeri járőrrepülőgépe az olaszországi Szicília egyik támaszpontjáról indult bevetésre, míg egy másik, EP-3E Aries II típusú amerikai felderítőgép a görögországi Kréta szigetéről startolt.

A Szíria körüli helyzet súlyosbodását a kelet-gútai Dúmában végrehajtott - szinte biztosan az Aszad-rezsimhez köthető - vegyi támadással kapcsolatos jelentések váltották ki. Donald Trump amerikai elnök korábban azzal fenyegetőzött, hogy megtorlásul a történtekre az Egyesült Államok katonai csapást mér a szíriai kormányerőkre, Oroszország pedig azt ígérte, lelövik az amerikai rakétákat. Péntekre azonban a kedélyek lecsillapodtak, a két hatalom szíriai koordinációja folytatódott, az amerikai megtorló csapás pedig - Trump nyilatkozatai alapján - a jövőbe tolódott.  • Bérelnék
  • Hírek