Síbalesetben minden bizonnyal életét vesztette az OBI és a KiK milliárdos tulaja

2018.04.13. 18:42

A család feladta Karl-Erivan Haub milliárdos üzletember keresését,írja az AFP. A Tengelmann csoport 58 éves tulajdonos-vezére a svájci Alpokban tűnt el síelés közben egy hete. "Több mint hét nap elteltével a gleccserek extrém időjárási kondíciói közepette nincs több remény a túlélésére", közölte a cégcsoport a család közlését tolmácsolva.

A Haub család a német Tengelmann csoport tulajdonosa, ehhez a cégcsoporthoz tartozik egyebek mellett a nálunk is ismert Kik diszkontruha-hálózat és az OBI barkácsáruház is. A család a világ 265. leggazdagabbja, Németországban pedig a 20.

A svájci média közlése szerint Haub még beült a síliftbe a Kis-Matterhornon szombaton délelőtt fél 9-kor, és 3800 méter magasan kiszállt. Ez Európa legmagasabb, felvonóval megközelíthető csúcsa. Egyedül síelt, ekkor látták utoljára, a szállodájában Zermattban már nem jelent meg a nap végén. Svájci és olasz mentőcsapatok kezdték el keresni a környéken, de hiába. A férfi a Patrouille des Glaciers nevű kemény síversenyre készült, ami április 17-én lesz a svájci sereg szervezésében.

A Tengelmann közölte, Haub holttestét azért még igyekeznek megtalálni, hogy eltemethessék, a család állja a kutatások költségét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport