18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Óriási a felháborodás Indiában egy 8 éves kisgyerek meggyilkolása miatt

2018.04.14. 11:05

Január 10-én tűnt el Asifa Bano, egy nyolcéves kislány, akit egy héttel később holtan találtak Kashmir tartomány egyik erdejében, egy mérföldre a családja településétől. Nemrég kiszivárogtak a rendőrségi vizsgálat részletei, és olyan brutális dolgok derültek ki a gyilkosságról, hogy tényleg csak erős idegzetű olvasóink olvassanak tovább.

A kiszivárgott vizsgálati eredmények szerint a kislány lovakat legeltetett, amikor elrabolták, elkábították három napra, megkínozták és csoportosan megerőszakolták. Végül a kislányt megfojtották és többször fejen verték egy kődarabbal, hogy megbizonyosodjanak a haláláról.

A hír hatására Indiában hatalmas tüntetések kezdődtek, és a #JusticeForAsifa hashtaggel igyekeznek elérni azt, hogy minél többen szólaljanak fel végre hasonló ügyek miatt a hatóságoknál.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy a bűncselekmény vallási és politikai motivációjú volt,  a kislány törzsére, az indiai szunnita muszlim Bakarwalra régóta fenyegetésként tekintenek a helyi hinduk, és az elkövetők célja az volt a brutális gyilkossággal, hogy elüldözzék a kislány muszlim családját a környékről.

Állítólag helyi rendőrök is érintettek a gyilkosságban, egyikük a DNS-vizsgálat szerint részt vett a kislány meggyilkolásában, három másik pedig a bizonyítékok eltüntetésében és meghamisításában lehet érintett. A vád szerint például alaposan kimosták a halott kislány ruháit, és csak utána küldték el részletes vizsgálatra az NPR szerint.

A hatalmas felháborodáson nem segített, hogy a helyi politikusok sokáig hallgattak az ügyről, sőt, a kormánypárt két minisztere még részt is vett egy olyan tüntetésen, amely kiállt a megvádolt hinduk mellett. Azóta mindketten lemondtak a pozíciójukról.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport