Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Óriási a felháborodás Indiában egy 8 éves kisgyerek meggyilkolása miatt

2018.04.14. 11:05

Január 10-én tűnt el Asifa Bano, egy nyolcéves kislány, akit egy héttel később holtan találtak Kashmir tartomány egyik erdejében, egy mérföldre a családja településétől. Nemrég kiszivárogtak a rendőrségi vizsgálat részletei, és olyan brutális dolgok derültek ki a gyilkosságról, hogy tényleg csak erős idegzetű olvasóink olvassanak tovább.

A kiszivárgott vizsgálati eredmények szerint a kislány lovakat legeltetett, amikor elrabolták, elkábították három napra, megkínozták és csoportosan megerőszakolták. Végül a kislányt megfojtották és többször fejen verték egy kődarabbal, hogy megbizonyosodjanak a haláláról.

A hír hatására Indiában hatalmas tüntetések kezdődtek, és a #JusticeForAsifa hashtaggel igyekeznek elérni azt, hogy minél többen szólaljanak fel végre hasonló ügyek miatt a hatóságoknál.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy a bűncselekmény vallási és politikai motivációjú volt,  a kislány törzsére, az indiai szunnita muszlim Bakarwalra régóta fenyegetésként tekintenek a helyi hinduk, és az elkövetők célja az volt a brutális gyilkossággal, hogy elüldözzék a kislány muszlim családját a környékről.

Állítólag helyi rendőrök is érintettek a gyilkosságban, egyikük a DNS-vizsgálat szerint részt vett a kislány meggyilkolásában, három másik pedig a bizonyítékok eltüntetésében és meghamisításában lehet érintett. A vád szerint például alaposan kimosták a halott kislány ruháit, és csak utána küldték el részletes vizsgálatra az NPR szerint.

A hatalmas felháborodáson nem segített, hogy a helyi politikusok sokáig hallgattak az ügyről, sőt, a kormánypárt két minisztere még részt is vett egy olyan tüntetésen, amely kiállt a megvádolt hinduk mellett. Azóta mindketten lemondtak a pozíciójukról.