Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanóanyagot találtak egy teherautóban

2018.04.14. 11:50

Két kilogramm robbanószert és két detonátort talált az olasz rendőrség egy Franciaországból Olaszországba tartó kisteherautóban, a Mont Blanc-alagút közelében. A helyi lapok szerint az olasz rendőrség kizárta a terrorgyanút.

A boszniai rendszámú járművet kábítószer-ellenőrzés miatt állították meg és vizsgálták át. Ekkor fedezték föl a robbanóanyagot. Az 56 éves bosnyák sofőrt és az autóban utazó négy másik férfit a rendőrség órákon át hallgatta ki. A nyomozók ennek alapján kizárták a terrorista szándékot, de még nem tisztázott, hogy miért szállították a robbanóanyagot a járműben. 

Olaszországban egytől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik robbanóanyag birtoklását. A vizsgálati fogságról a bíróságnak az elfogást követő 48 órában kell döntenie. 

A férfiak kihallgatását szombaton is folytatják.

(MTI)