Felgyújtotta magát egy melegjogokért küzdő ügyvéd

2018.04.15. 11:57

Felgyújtotta magát David S. Buckel ügyvéd, aki a melegek jogaiért tett erőfeszítései révén vált ismertté - írja a New York Times. A hatvanéves férfi holttestét New Yorkban, a brooklyni Prospect Parkban találták meg. Nem messze egy búcsúüzenetet hagyott, amelyben arra szólította fel az embereket, hogy éljenek kevésbé önző életet, és védjék a bolygót.

Buckel volt a vezető ügyvéd a Brandon vs. Richardson megye nevű perben, amelyről A fiúk nem sírnak című Oscar-díjas film szól. A perben felelősnek találtak egy nebraskai seriffet azért, mert nem tett eleget egy Brandon Teena nevű transznemű férfi életének megvédéséért, akit csoportosan megerőszakoltak és meggyilkoltak, miután kiderült róla, hogy női testben született.

David S. Buckel dolgozott egy LMBT-jogokért küzdő civil szervezetnek, és több fontos, New Jersey és Iowa állambeli, azonos neműek házasságáról szóló bírósági ügyben is részt vett.

A szervezetnél végzett munkája után természetvédelemmel kezdett foglalkozni, búcsúlevelében is erről a témáról írt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport