Árpád
-2 °C
3 °C

Putyin: Káoszhoz vezet, ha a Nyugat folytatja a szíriai támadásokat

2018.04.15. 19:30

Putyin szerint káoszhoz fog vezetni a nemzetközi kapcsolatokban, ha a Nyugat további támadásokat intéz Szíria ellen. Putyin az iráni elnökkel beszélt erről vasárnap telefonon, miután az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország szombaton célzott csapásokat mért szíriai katonai létesítményekre a kelet-gútai vegyifegyver-támadás miatt. Az iráni és az orosz elnök egyetértett abban, hogy a nyugati katonai akció ártott a hét éve húzódó, többoldalú szíriai konfliktus politikai rendezési esélyeinek.

A szombati volt az eddigi legnagyobb katonai akció Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen. A művelet mindhárom résztvevője hangsúlyozta, hogy nem beavatkozni akartak a konfliktus menetébe, és nem volt céljuk a damaszkuszi kormány megdöntése sem.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes - röviddel Putyin szavainak közzététele előtt - békülékenyebb hangon nyilatkozott, és azt mondta: Moszkva mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy javítsa a Nyugathoz fűződő viszonyát.

A feltehetően ideggázokkal elkövetett támadásban több mint 40 ember halt meg. A nyugati hatalmak az Aszad-rezsimet teszik felelőssé, míg a damaszkuszi vezetés és legfőbb szövetségese, Oroszország ezt visszautasítják, koholmánynak nevezve a Nyugat állításait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?