Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dollárezrek járnak a krokodilok és vízilovak által megölt emberek családtagjainak

2018.04.17. 13:06

Namíbia átdolgozta a vadon élő állatokkal kapcsolatos politikáját, és úgy döntött, hajlandó kártérítést fizetni a vadon élő állatok által elpusztított emberek családtagjainak.

A kompenzáció érinti azokat is, akiknek a hozzátartozóit krokodil vagy víziló támadta és ölte meg. Ők akár 100 000 namíbiai dollárt (ez 8297 amerikai dollár átszámítva) kaphatnak - írta a Africanews.

A környezetvédelmi és turisztikai minisztérium statisztikái szerint 2016-ban kilenc embert öltek meg a vadon élő állatok, 2017-ben hatot. 2018-ban pedig eddig négy embert halt meg, hármat krokodil, egy embert víziló ölt meg.

A környezetvédelmi miniszter, Pohamba Shifeta korábban azt mondta, hogy nem fognak fizetni azért, ha fürdés vagy úszás közben valakit megtámadott egy krokodil vagy víziló, "ez a helyzet ugyanis elkerülhető". Ezt az álláspontját vizsgálta most felül a namíbiai kormány.