Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Megszökött a börtönből a Nagy Izlandi Bitcoinrablás kitervelője

2018.04.18. 17:38

Megszökött a börtönből az az izlandi férfi, akit még februárban tartóztattak le hatszáz számítógép ellopása miatt, melyeket később Bitcoin bányászatra használtak fel – írja a BBC.

Sindri Thor Stefanssont tíz nappal a szökés előtt vitték át egy vidéki nyitott börtönbe, ahonnan a jelek szerint nem túl nehéz megszökni, a férfi ugyanis egyszerűen csak kimászott az ablakon, aztán elment a majdnem 100 kilométerre lévő Keflavík repülőtérre, ahol valaki másnak az útlevelével felszállt egy Svédországba tartó repülőre.

Szerencsétlenségére a reptéren felvették a kamerák, így pedig sikerült azonosítani, úgyhogy most nemzetközi körözés van ellene érvényben, mert egyébként elég komoly bűntettet követett el, a jelenleg is ismeretlen helyen lévő gépek összértéke 2 milliárd dollárra rúg.

A slusszpoén mégsem ez, hanem hogy állítólag tök véletlenül ugyanazon a gépen utazott Svédországba, amivel Katrín Jakobsdóttir, izlandi miniszterelnök, aki épp egy találkozóra tartott. Jakobsdóttir nem kommentálta a szökést.