Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A CIA igazgatója titkos küldetésben járt Észak-Koreában

2018.04.18. 05:33

Mike Pompeo a CIA igazgatója két hete titokban Észak-Koreában járt, és Trump megbízásából Kim Dzsongunnal tárgyalt.

- adta hírül kedden éjjel a Washington Post két kormányzati szereplő információi alapján.A két ország között 2000 óta ez a legmagasabb szintű kapcsolatfelvétel.

Mike Pompeo - aki azóta Trump külügyminiszterévé avanzsált, bár a tárca vezetését még nem vette át - valószínűleg a tervezett amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót készítette elő. Az előkészítő személye azért is érdekes, mert ahogy arról Trump új kormányzati garnitúrájával kapcsolatban megírtuk, az egykori republikánus képviselő korábban azt mondta, az észak-koreai helyzetet a diktátor megpuccsolásával/likvidálásával kéne megoldani. Ezt az álláspontját azonban miniszterjelöltként már visszavonta a szenátusi meghallgatásán.

Donald Trump amerikai elnök szintén kedden azt mondta, hogy már tartanak a "rendkívül magas szintű" közvetlen tárgyalások Észak-Koreával a leendő amerikai-észak-koreai csúcstalálkozóról.

Igen, rövid időn belül tárgyalunk Kim Dzsong Unnal, valószínűleg június elején, vagy ha jól mennek a dolgok, még korábban.

- közölte, de azért Trump nem lenne Trump, ha nem tette volna hozzá: még az is lehetséges, hogy nem lesz csúcstalálkozó.

Mike Pompeo
Mike Pompeo
Fotó: Mark Wilson / Getty Images Hungary