Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Demokrata Párt bepereli Trump kampánycsapatát, az oroszokat, a WikiLeakset

2018.04.20. 18:39

A Demokrata Párt beperelte Donald Trump kampánycsapatát, Oroszországot, Julian Assange-ot, a WikiLeaks alapítóját, és több Trumphoz köthető embert és szervezetet is, azzal az indoklással, hogy összejátszottak a 2016-os elnökválasztás alatt, hogy rontsák a demokraták és Hillary Clinton esélyeit.

A CNN szerint név szerint is megneveznek több tanácsadót, mint Roger Stone-t, George Papadopoulost, vagy Paul Manafort volt kampányfőnököt, akik ellen mind eljárás folyt a Robert Mueller különleges ügyész által folytatott vizsgálatban is.

A 66 oldalas beadványról elsőként beszámoló Washington Post szerint a Demokrata Párt arra hivatkozott, hogy a Trump-kampány munkatársai összejátszottak az orosz kormánnyal és annak katonai hírszerzésével, hogy ártsanak a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton kampányának és elősegítsék Donald Trump megválasztását.

Tom Perez, a pártvezetésnek megfelelő Demokrata Országos Bizottság (DNC) elnöke közleményben azt írta: „a 2016-os elnökválasztási kampány idején Oroszország mindenre kiterjedő támadást indított demokráciánk ellen és ehhez készséges és aktív partnerre talált Donald Trump kampányában", írja az MTI.